Конечен список на пријавени ученици за Регионалниот натпревар 2021

Почитувани,

заврши пријавувањето на учениците од основно и средно образование за Регионалниот натпревар по математика 2021.

Деновиве формиравме тимови од одговорни наставници кои се задолжени за вршење на контролата врз текот на натпреварот. Одржани се средби со посредство на Microsoft Teams, дадени се подетални упатства и направени се проверки на начинот на комуникација меѓу одговорните наставници и учениците.…

Прочитај повеќе

Упатство за реализација на Регионалниот натпревар по математика

Почитувани,

како што најавивме следува подетално упатство околу сите технички работи поврзани со реализацијата на Регионалниот натпревар по математика за учениците од основното и средното образование.

УПАТСТВО

Сите прашања околу упатсвото може да ги поставите на smm.osnovno@gmail.com и smm.sredno@gmail.com.

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Решенија на задачите од Сигма 119

Почитувани,

ги објавуваме решенијата на задачите од списанието Сигма од рубриките:

Забелешка: Во Сигма 119 направена е печатна грешка. Решенијата на задачите од Рубриката задачи од Сигма 118 имаат погрешна нумерација од 1576 до 1590, а треба да биде од 1561 до 1575.

Искрено се надеваме дека овие решенија на задачите од списанието Сигма ќе ви помогнат во преоцесот на подготовка за претстојните натпревари по математика за учениците од средното образование.…

Прочитај повеќе

Конечни резултати од општинскиот натпревар и учесници на регионалниот натпревар

Почитувани,
по разгледување на приговорите ова се конечните резултати од општинскиот натпревар по математика за учениците од основното и средното образование:

Право на учество на Регионалниот натпревар имаат сите ученици кои освоиле најмалку пофалница на општинскиот натпревар.…

Прочитај повеќе

ПРВИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОД ОПШТИНСКИОТ НАТПРЕВАР

Почитувани,

заврши општинскиот натпревар по математика за учениците од основното и средното образование. За прв пат овој натпревар се одржа во исто време за сите ученици, а се реализираше електронски.

Задачите и решенијата од натпреварот се:

Првичните резултати по одделенија/класови се:

Приговор за општинскиот натпревар, до соодветните комисии, може да се поднесе преку следниве форми:

Приговорите може да се испратат до 22.02.2021 година, понеделник до 23:30 часот.…

Прочитај повеќе

Општински натпревар по математика

Почитувани,

во пресрет на одржувањето на општинскиот натпревар по математика за учениците од основното и средното образование, дозволете да ве информираме подетално за текот на натпреварот:

  • Почетокот на натпреварот е во 10 часот, на 20.02.2021 година, сабота;
  • Пристапот до задачите се реализира со посредство на посебна веб страна која ќе биде објавена во сабота во 9:55 часот

ОВДЕ

  • Секој ученик врши избор на своето одделение/клас и наставниот јазик на кој ја следи наставата по математика;
  • Откако е направен тој избор, се внесуваат основните податоци на ученикот;
  • Бројот на задачи и времето за работа се разликуваат кај учениците од основното и средното образование (12 задачи за 120 минути за основно, а 20 задачи за 150 минути за средно);
  • На крајот на натпреварот, задолжително треба да се избере SUBMIT (Можна е појава на верификацијата-I’m not a robot).
Прочитај повеќе

Список на пријавени учесници за општинскиот натпревар по математика

Почитувани,

го објавуваме списокот на пријавени учесници на општинскиот натпревар по математика за:

Ве молиме, сите забелешки во однос на податоците од овој список испратете ги на sojuz.na.matematicari@gmail.com, најдоцна до 12 часот во петок, 19.02.2021 година.

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани,

поради огромен интерес за учество на опшинскиот натпревар по математика за учениците од основното и средното образование, рокот за пријавување го продолжуваме до вторник, 16.02.2021 година до 23 часот и 59 минути.

Листата со пријавени учесници ќе ја објавиме во среда, 17.02.2021 година и сите забелешки ќе може да ги испратите до четврток, 18.02.2021 година до 23 часот и 59 минути.…

Прочитај повеќе

ПОТСЕТУВАЊЕ

Почитувани ученици, родители и ментори

ве потсетуваме дека сеуште трае пријавувањето за општинските натпревари и ПИ-ДЕН.

Крајниот рок за пријавување учесници на општинскиот натпревар за учениците од основното и средното образование е 12.02.2021 година, петок.

Пријавувањето за ПИ-ДЕН завршува на 6.03.2021 година, сабота.

Повеќе детали за начинот на реализација на секој од натпреварите ќе најдете на:

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Информации за натпреварите за основно образование 2020/2021

Почитувани ученици, колеги и родители, во прилог се информациите за општинскиот и регионалниот натпревар по математика за учениците од основните училишта во учебната 2020/2021 година.

Вашите поединечни прашања може да ги доставувате на smm.osnovno@gmail.com до претседателот на комисијата за општински, регионални и државни натпревари за основно образование, Трајче Ѓорѓијевски и до претседателот на СММ, проф.…

Прочитај повеќе