Конечни резултати од државниот натпревар за средно образование

Почитувани,

Во продолжение се конечните резултати од државниот натпревар за средно образование кој се одржа денес на 30.03.2024 година на Природно-математичкиот факултет во Скопје:

Прва година
Втора година
Трета година
Четврта година

Задачите и решенијата на задачите може да ги симнете од следниот линк.

На учениците им го честитаме постигнатиот успех на натпреварот и им посакуваме уште поголеми успеси во иднина!…

Прочитај повеќе

Решенија на задачите од државниот натпревар за средно образование

Почитувани,

Во прилог се решенијата на задачите од државниот натпревар за средно образование кој се одржа денес на 30.03.2024 година на Природно-математичкиот факултет во Скопје.

Од Комисијата за натпревари…

Прочитај повеќе

Конечни резултати од Регионалниот натпревар за основно образование

Почитувани,

во прилог се конечните резултати од Регионалниот натпревар по математика за учениците од основното образование за 2024 година.

Право на учество на Државниот натпревар кој ќе се одржи на 11.05.2024  имаат учениците кои имаат освоено најмалку 55 поени.…

Прочитај повеќе

Подетално за ПИ ДЕН 2024

Почитувани натпреварувачи,

денес, сабота 16.03.2024 година, ќе се одржи ПИ ДЕН 2024 година.

Системот за прифаќање одговори ќе биде отворен во времетраење од 2 часа за секоја категорија:

  • 1,2,3,4 и 5 одделение, има пристап до системот во 10 часот 
  • 6,7,8 и 9 одделение, има пристап до системот во 12 часот
  • I, II, III и IV година, има пристап до системот во 14 часот 
  • 18+ , има пристап до системот во 16 часот 

Како потсетување, сите задачи имаат решение природен број или нула.…

Прочитај повеќе

Прелиминарни резултати од Регионалниот натпревар за основно

Почитувани

во прилог се првичните резултати од Регионалниот натпревар по математика за учениците од основните училишта, одржан на 2 март 2024 година. 

Приговор може да се поднесе до сабота, 16 март 2024 година до 12 часот во следнава форма

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Конечни резултати од регионалниот натпревар за средно образование

Почитувани ученици, наставници ментори и родители,

во прилог се конечните резултати од одржаниот 47ми регионален натпревар по математика за учениците од средните училишта.

На Државниот натпревар пласман остварија сите наградени ученици од прва година (со освоени најмалку 55 поени) и сите наградени и пофалени ученици од втора, трета и четврта година (со освоени најмалку 40 поени).…

Прочитај повеќе