Конечни резултати од општинскиот натпревар за основно образование

Почитувани,

во прилог се резултатите од општинскиот натпревар по математика за учениците од основното образование:

По општини, постигнати се следните резултати:

АеродоромАрачиновоБеровоБитолаБогданци
БоговињеБосиловоБрвеницаБутелВаландово
ВасилевоВевчаниВелесВиницаВрапчиште
Гази БабаГевгелијаГостиварГрадскоДелчево
Демир КапијаДемир ХисарДојранДолнениЃорче Петров
ЗелениковоЗрновциИлинденЈегуновцеКавадарци
КарбинциКарпошКисела ВодаКичевоКочани
КратовоКрива ПаланкаКривогаштаниКрушевоКуманово
ЛипковоЛозовоМакедонска
Каменица
МогилаНеготино
НовациНово СелоОхридПехчевоПрилеп
ПробиштипРадовишРанковцеРесенРосоман
Свети НиколеСопиштеСтругаСтрумицаТеарце
ТетовоЦентар ЖупаЦентарЧаирЧашка
Чешиново и
Облешево
Чучер СандевоШтип

Право на учество на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 4.03.2023 остварија сите ученици со освоени најмалку 30 поени

На регионалниот натпревар учествуваат прворангираните ученици на општинскиот натпревар за секое одделение посебно.

Ваш СММ!