Задачи и решенија на задачите од регионалниот натпревар за основно

Почитувани,

во прилог се задачите и решенијата од 41-тиот Регионален натпревар по математика за учениците од основните училишта, кој се одржа на 4.03.2023 година.

Ваш СММ!