Информација за книгите со предавања од Есенската математичка школа 2019

Почитувани,

Ве информираме дека книгите со предавањата од Есенската математичка школа 2019 излегоа од печат. Книгите може да ги нарачате со пополнување на следната форма.

Повеќе информации за содржината на книгите и цената може да најдете на следниот линк.

Повеќе информации за Есенската математичка школа 2019 ќе најдете во Школи.…

Прочитај повеќе

Огромен успех на нашата екипа на БМО 2020

Почитувани,

заврши 37-та Балканска математичка олимпијада, која виртуелно се одржа од 31.10.2020 до 05.11.2020. Овогодишна земја-домаќин на балканијадата беше Романија и учествуваа 17 држави – 10 балкански држави учеснички, и осум гостински тимови.

Македонија ја претставуваа следните ученици: 

  • Никола Спировски – 30 поени  (сребрен медал)
  • Дамјан Давков – 23 поени  (бронзен медал)
  • Алек Јармов – 21 поен (бронзен медал)
  • Лука Грашкоски – 20 поени  (бронзен медал)
  • Кристина Тасева – 12 поени  (пофалница)
  • Бојан Димовски – 7 поени 

Водач на тимот беше Никола Велов, а заменик водач Борче Јошевски.…

Прочитај повеќе