Известување за Есенската математичка школа 2022

Драги ученици,

Оваа сабота, 29.10.2022 година, продолжуваме со наставата на Есенската математичка школа 2022, која во план е да се дореализира во следните четири последователни саботи: 29.10, 05.11, 12.11 и 19.11 по следниот распоред:

 • 10:00 – 11:45 ПРЕДАВАЊА
  (2 часа од по 45-50 мин. и една пауза од 5-10 мин.)
 • 11:45 – 12:15 УЖИНКА (30 мин)
 • 12:15 – 14:00 ПРЕДАВАЊА
  (2 часа од по 45-50 мин.
Прочитај повеќе

Информации за првиот ден на Есенската математичка школа 2022

Драги ученици,

Во сабота на 15.10.2022 година започнува Есенската математичка школа 2022 во организација на Сојузот на математичари на Македонија. Од 8.30 до 9.15 часот е планирана регистрација на учениците во холот во приземјето на горната зграда на Природно-математичкиот факултет во Скопје (локација на Google Maps). Од 9.15 до 9.45 часот е отварањето на школата во Математичкиот амфитетар М121 (на првиот кат).…

Прочитај повеќе

Пријавени ученици на Есенската математичка школа 2022

Драги ученици,

На Есенската математичка школа 2022 се пријавија следните ученици:

Список на пријавени ученици на ЕМШ2022

Во текот на следната недела, најдоцна на 13.10.2022 година, ќе биде објавен подетален распоред за активностите на првиот ден на школата (отварање на школата и распоред на учениците по простории).

Ве очекуваме заедно да освојуваме нови математички врвови!…

Прочитај повеќе

Наградни учества на Есенската математичка школа 2022

Драги ученици,

Сојузот на математичари на Македонија одлучи на следните ученици – добитници на прва награда на Државните натпревари по математика 2022, да им додели наградни учества на Есенската математичка школа 2022:

 1. Валентино Атанасовски VII одд, ООУ „Кочо Рацин“, Скопје
 2. Моника Стефановска Гоџо VII одд, ООУ „Кирил Пејчиновиќ“, Скопје
 3. Дијар Адеми VII одд, ПОУ „Јахја Кемал“, Тетово
 4. Ана Митевска VII одд, ООУ „Кирил Пејчиновиќ“, Скопје
 5. Филип Хаџи-Велков VII одд, ООУ „Димитар Миладинов“, Скопје
 6. Калина Грашкоска VII одд, ООУ „Кочо Рацин“, Скопје
 7. Никола Стојковски VIII одд, ООУ „Ѓорѓија Пулевски“, Скопје
 8. Кирил Атанасов VIII одд, ООУ „11 Октомври“, Скопје
 9. Јаков Геговски VIII одд, ООУ „Јохан Ханрих Песталоци“, Скопје
 10. Матеј Стоименов VIII одд, ООУ „Климент Охридски“, Чешиново-Облешево
 11. Ангел Мукоски VIII одд, ООУ „Димитар Миладинов“, Скопје
 12. Андрија Младеновиќ IX одд, ООУ „11 Октомври“, Скопје
 13. Виктор Максимоски IX одд, ООУ „Башкими – Единство“, Гостивар
 14. Ивано Божиновски IX одд, ООУ „Ѓорѓија Пулевски“, Скопје
 15. Лео Нелоски IX одд, ООУ „Григор Прличев“, Охрид
 16. Петар Дамјаноски IX одд, ООУ „Димитар Миладинов“, Скопје
 17. Бистра Бојаџиевска IX одд, ООУ „Лазо Трповски“, Скопје
 18. Леонид Тодороски I год, ПСУ „Јахја Кемал“, Струга
 19. Марко Митевски I год, Математичко-информатичка гимназија, Скопје
 20. Нина Ламева I год, ПСУ „Јахја Кемал“, Скопје
 21. Калина Милисова I год, ПСУ „Јахја Кемал“, Скопје
 22. Алексиј Тасиќ II год, ПСУ „Јахја Кемал“, Скопје
 23. Бранко Јангеловски II год, ПСУ „Јахја Кемал“, Скопје
 24. Никола Спировски III год, ПСУ „Јахја Кемал“, Скопје
 25. Јан Стојановски III год, ПСУ „Јахја Кемал“, Скопје
 26. Емилија Николовска III год, Математичко-информатичка гимназија, Скопје
 27. Дамјан Давков I год, Математичко-информатичка гимназија, Скопје
 28. Мајкл Георгиевски IV год, СОУ Гимназија „Добри Даскалов“, Кавадарци

За да го потврдат своето учество на Есенската математичка школа 2022, наградените ученици треба да ја пополнат пријавата за учество која се наоѓа на страницата на школата: https://smm.org.mk/skoli/matematicki-skoli/esenska-matematicka-skola-2022/.…

Прочитај повеќе