Конечни резултати од петтиот меморијален натпревар „Александар Блажевски – Цане“

Почитувани,

во прилог се конечните резултати постигнати на Петтиот меморијален математички натпревар „Александар Блажевски – Цане“, одржан на 27-28.1.2024 година на ПМФ-Скопје:

Согласно резултатите, македонската екипа за следната Европска Женска Математичка Олимпијада е следната:

  • МКД 1 Емилија Николовска (IV година)
  • МКД 2 Миша Веселински (III година)
  • МКД 3 Сара Тошевска (III година)
  • МКД 4 Нина Ламева (II година)

Водач и заменик-водач на екипата се: Анета Гацовска-Барандовска и Ерблина Зеќири. 

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Список на пријавени учесници за општинскиот натпревар

Почитувани,

во прилог се списоците на пријавените ученици за општинскиот натпревар по математика за:

На сите натпреварувачи им посакуваме успешен натпревар!

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Се одржа петтиот меморијален натпревар – АБЦ

Почитувани,

викендов во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа петтиот  меморијален математички натпревар „Александар Блажевски – Цане“.

Во прилог се неколку фотографии од настанот, задачите во категориите јуниори односно сениори и официјалните решенија со распределбата на поени.

Прелиминарните резултати од натпреварот се:

Евентуалните приговори можете да ги испратите на е-адресата mirko.petrushevski@gmail.com во текот на утрешниот ден, понеделник 29.01.2024 година, најдоцна до 18:00 часот.…

Прочитај повеќе

Петти меморијален натпревар „Александар Блажевски-Цане“

Почитувани натпреварувачи,
Ве известуваме дека петтото издание на меморијалниот математички натпревар во чест на
прерано починатиот голем македонски математичар Александар Блажевски – Цане ќе се одржи
на 27-28 јануари 2024 година.
Станува збор за натпреварување од олимписки формат: се состои од шест задачи (по три во два
натпреварувачки дена), за чие решавање се предвидени по 4 и пол саати дневно.…

Прочитај повеќе