Четврта меѓународна конференција за образованието по математика, физика и сродни науки, 24-26 ноември 2023 година, ПМФ, Скопје

Почитувани колеги,

По четврти пат, ДФРМ и СММ, заедно со Природно – математичкиот факултет и Институтите за физика и математика, ја организираат Меѓународната конференција за образованието по математика, физика и сродни науки, која ќе се одржи во просториите на ПМФ – Скопје, во периодот 24 – 26.11.2023.

Повеќе информации за конференцијата ќе најдете на страницата на конференцијата:
https://smm.org.mk/naucni-sobiri/konferencii/

Ве очекуваме!…

Прочитај повеќе

Школа за млади математичари 2023/2024

Драги ученици, наставници и родители,

Комисијата за школи и кампови при Сојузот на математичари на Македонија, одлучи да го зголеми опсегот на активности со уште една активност – Школа за млади математичари.

Школата за млади математичари е замислена да биде продолжение на Есенската математичка школа, со што на учениците ќе им понудиме континурана работа во текот на целата учебна година.…

Прочитај повеќе