Нова книга: 25 години Јуниорска Македонска Математичка Олимпијада 1997 – 2021

Ве известуваме дека излезе од печат најновата книга во издание на Сојузот на математичари на Македонија – 25 години Јуниорска Македонска Математичка Олимпијада 1997 – 2021, од авторите Мирко Петрушевски, Илија Јовчески, Никола Велов, Петар Филиповски, Делчо Лешковски, Анастасија Трајанова.

„Книгата ги содржи сите задачи од ЈММО од 1997 до 2021 година.…

Прочитај повеќе

Книги со предавања од Есенската математичка школа 2020

Почитувани,

Ве известуваме дека илегоа од печат книгите со предавања од Есенската математичка школа 2020:
Книга 1 – Есенска математичка школа 2020. Предавања за учениците од IV до VII одделение (2021, 278 стр.)
Книга 2 – Есенска математичка школа 2020. Предавања за учениците од VIII и IX одделение и учениците од I до IV година (2021, 346 стр.)
Книгите може да ги нарачате од е-книжарницата на СММ, видете во КНИГИ.…

Прочитај повеќе

Информација за книгите со предавања од Есенската математичка школа 2019

Почитувани,

Ве информираме дека книгите со предавањата од Есенската математичка школа 2019 излегоа од печат. Книгите може да ги нарачате со пополнување на следната форма.

Повеќе информации за содржината на книгите и цената може да најдете на следниот линк.

Повеќе информации за Есенската математичка школа 2019 ќе најдете во Школи.…

Прочитај повеќе

Книги од предавањата на Есенската математичка школа 2019

Ве известуваме дека подготвивме две книги од одржаните предавања на Есенската математичка школа 2019:

1. Есенска математичка школа 2019. Предавања за учениците од IV до VII одделение

Автори: Слаѓана Јакимовиќ, Ирена Стојковска, Весна Целакоска-Јорданова, Соња Геговска-Зајкова

Година на издавање: 2020

Број на страници: 194

Цена на еден примерок: 220,00 ден.

Содржина и предговор

2.

Прочитај повеќе