Конечни резултати од петтиот меморијален натпревар „Александар Блажевски – Цане“

Почитувани,

во прилог се конечните резултати постигнати на Петтиот меморијален математички натпревар „Александар Блажевски – Цане“, одржан на 27-28.1.2024 година на ПМФ-Скопје:

Согласно резултатите, македонската екипа за следната Европска Женска Математичка Олимпијада е следната:

  • МКД 1 Емилија Николовска (IV година)
  • МКД 2 Миша Веселински (III година)
  • МКД 3 Сара Тошевска (III година)
  • МКД 4 Нина Ламева (II година)

Водач и заменик-водач на екипата се: Анета Гацовска-Барандовска и Ерблина Зеќири. 

Ваш СММ!