Селекциони натпревари за ИМО екипа

Почитувани,

заврши изборниот тест за формирање екипа која ќе нé претставува на ИМО 2022 (https://www.imo2022.org).

Во прилог се задачите кои натпреварувачите ги решава во овие два дена:

Во пресрет на прелиминарните резултати од оваа селекција на кандидатите, погледнете ги и решенијата на задачите:

Ваш СММ!