Задачи за изборниот тест за ИМО 2021

Почитувани,

заврши изборниот тест за формирање екипа која ќе не претставува на ИМО 2021 ( 62nd International Mathematical Olympiad Saint-Petersburg Russia (imo2021.ru).

Во прилог се задачите кои имаат олимписка тежина и карактер, а натпреварувачите ги решава во овие два натпреварувачки дена:

Во пресрет на прелиминарните резултати од оваа селекција на кандидатите, погледнете ги и решенијата на задачите.

Ваш СММ!