Конечни резултати од Регионалниот натпревар за основно образование

Почитувани,

во прилог се конечните резултати од Регионалниот натпревар по математика за учениците од основното образование за 2024 година.

Право на учество на Државниот натпревар кој ќе се одржи на 11.05.2024  имаат учениците кои имаат освоено најмалку 55 поени. Дополнително право на учество имаат и учениците кои освоиле помалку од 55 поени, но притоа имаат најголем број освоени поени во соодветното одделение, во регионот во кој што се натпреварувале.

Државниот натпревар по математика за учениците од основното образование се организира само за учениците од шесто до деветто одделение.

Ваш СММ!