Подетално за ПИ ДЕН 2024

Почитувани натпреварувачи,

денес, сабота 16.03.2024 година, ќе се одржи ПИ ДЕН 2024 година.

Системот за прифаќање одговори ќе биде отворен во времетраење од 2 часа за секоја категорија:

  • 1,2,3,4 и 5 одделение, има пристап до системот во 10 часот 
  • 6,7,8 и 9 одделение, има пристап до системот во 12 часот
  • I, II, III и IV година, има пристап до системот во 14 часот 
  • 18+ , има пристап до системот во 16 часот 

Како потсетување, сите задачи имаат решение природен број или нула. Натпреварувачите го внесуваат бараниот број во соодветното поле. На крај системот можеби ќе побара автентичност на корисникот (I’m not a robot).  Натпреварот завршува кога ќе ги пополните сите полиња за решенија и ќе изберете Submit, за максимално време од 90 минути. На електронската пошта која ја наведовте на почеток на натпреварот ќе ви стигнат податоци со вашите решенија. Тоа е потврда дека вашите решенија се примени во системот.

До задачите може да пристапите преку овој линк.

Ви посакуваме успех!

Ваш СММ!