Изборен тест за ИМО

Почитувани,

викендов (20-21.5) се одржа изборниот тест за формирање екипа која ќе нé претставува на ИМО 2023 (https://imo2023.jp/en/).

Во прилог се задачите кои натпреварувачите ги решаваa вчера и денес во период од по 4.5 саати на Природно-математичкиот факултет во Скопје:

Ваш СММ!