Екипа за ИMO 2023

Почитувани,

Во прилог се збирно конечните резултати од ММО 2023, изборните тестови за БМО 2023 и ИМО 2023, и бонус поените од БМО, согласно кои македонската екипа за овогодинешната меѓународна олимпијада е:


МКД 1 Дамјан Давков
МКД 2 Алексиј Тасиќ
МКД 3 Никола Спировски
МКД 4 Никола Цветаноски
МКД 5 Јан Стојановски
МКД 6 Бранко Јангеловски

Им посакуваме успех!
Ваш СММ!