Конечни резултати од Државниот натпревар за основно образование

Почитувани,

конечните резултати од државниот натпревар по математика за учениците од основното образование, по одделенија се следните:

Државни прваци по одделенија се:
7 одд – Валентино Атанасоски, ОOУ „Кочо Рацин“ , Центар, Скопје
8 одд – Никола Стојковски, ООУ „Ѓорѓија Пулевски“, Аеродром, Скопје 
9 одд – Ивано Божиновски, ООУ „Ѓорѓија Пулевски“, Аеродром, Скопје

Државниот првак за шесто одделение ќе се одреди по дополнителното тестирање на учениците кои имаат освоено по 100 поени на државниот натпревар. Тоа тестирање ќе се одржи заедно со Јуниорската македонска математичка олимпијада. Терминот ќе биде објавен дополнително.

Ваш СММ!