Државен натпревар за основно образование

Почитувани,

заврши првиот дел од Државниот натпревар за учениците од основното образование.

Вториот дел треба да го сработи Комисијата за прегледување на задачите, која ќе ги подготви прелиминарните резултати на учениците, во следните неколку дена.

Во прилог се задачите и решенијата и дел од атмосферата од натпреварот:

Ваш СММ!