Се одржа ЈММО 2021

Почитувани,

денес во просториите на ПМФ со почеток во 10 часот се одржа дваесет и петтата Јуниорската Македонска Математичка Олимпијада (ЈММО 2021).

Учесници на овој натпревар се сите учениците кои се:

  • седмо одделение и на државниот натпревар освоиле најмалку втора награда
  • осмо одделение и на државниот натпревар освоиле најмалку втора награда
  • деветто одделение и на државниот натпревар освоиле најмалку трета награда
  • средношколци и на државниот натпревар за средно образование имаат најмалку трета награда и се родени на или подоцна од 24 Декември 2005 година.

Во прилог се задачите и решенијата на задачите од овој натпревар.

Дел од атмосферата на натпреварот споделуваме преку галеријата слики.

Ваш СММ!