Упатство за реализација на Регионалниот натпревар по математика

Почитувани,

како што најавивме следува подетално упатство околу сите технички работи поврзани со реализацијата на Регионалниот натпревар по математика за учениците од основното и средното образование.

УПАТСТВО

Сите прашања околу упатсвото може да ги поставите на smm.osnovno@gmail.com и smm.sredno@gmail.com.

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Решенија на задачите од Сигма 119

Почитувани,

ги објавуваме решенијата на задачите од списанието Сигма од рубриките:

Забелешка: Во Сигма 119 направена е печатна грешка. Решенијата на задачите од Рубриката задачи од Сигма 118 имаат погрешна нумерација од 1576 до 1590, а треба да биде од 1561 до 1575.

Искрено се надеваме дека овие решенија на задачите од списанието Сигма ќе ви помогнат во преоцесот на подготовка за претстојните натпревари по математика за учениците од средното образование.…

Прочитај повеќе