ЈММО 2024

Почитувани,

денес, во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа XXVIII Јуниорска Македонска математичка олимпијада за учениците до 15.5 години. Во прилог се задачите и решенија со распределба на поени. 

Ви пренесуваме и дел од амбиентот:

Ваш СММ!