ММО 2024

Почитувани,

денес, во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје, се одржа XXXI Македонската математичка олимпијада за учениците од средно образование. Во прилог се задачите и решенија со распределба на поени. Ви пренесуваме и дел од амбиентот на XXXI Македонска математичка олимпијада: