Започна ИМО 2023

Почитувани,

започна 64. ИМО 2023 која ќе се одржи 2.07-13.07.2023 година во Чиба, Јапонија.

Нашиот олимписки тим е во состав:

МКД 1 Дамјан Давков
МКД 2 Алексиј Тасиќ
МКД 3 Никола Спировски
МКД 4 Никола Цветаноски
МКД 5 Јан Стојановски
МКД 6 Бранко Јангеловски

Водач на тимот е Илија Јовчески, а заменик-водач е Мирко Петрушевски.

Потсетување на дел од сценариото кое е планирано од страна на домаќините на овој настан:

  • активностите за водачот започнуваат на 02.07.2023 година и траат до 13.07.2023 година
  • активностите за заменик водачот започнуваат на 05.07.2023 година и траат до 13.07.2023 година
  • церемонијата на отворањето е на 07.07.2023 година
  • натпреварувањето се реализира во два дена, 08. и 09.07.2023 година

Дел од активностите на нашите олимпијци, низ галеријата фотографии:

Ваш СММ!