Започна БМО 2023

Почитувани,

Во периодот од 8 ми до 13 ти мај во Анталија, Турција ќе се одржи 40 тата Балканска математичка олимпијада.

На годинешната БМО, покрај 11 те официјални репрезентации, ќе учествуваат уште 12 гостински репрезентации. Нашата земја ќе учествува по 30 ти пат, а ќе ја претставуваат:
МКД 1 Дамјан Давков
МКД 2 Алексиј Тасиќ
МКД 3 Јан Стојановски
МКД 4 Никола Цветаноски
МКД 5 Никола Спировски
МКД 6 Алек Танаскоски

Лидер Никола Велов
Заменик лидер Петар Филиповски
.
Во придружба е и Никица Давкова.


Македонската репрезентација пристигна во Анталија. Во продолжение слики од атмосферата во тимот.

Ваш СММ!