ММО 2023

Почитувани,

денес, во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје, со почеток од 10 часот, се одржа XXX Македонската математичка олимпијада за учениците од средно образование. Во прилог се задачите, решенијата и распределбата на бодовите како и прелиминарните резултати

Крајниот рок за приговори е утре (понеделник) 10.04.2023 година до 12 часот и 30 минути.  Приговорите да се испраќаат електронски до Претседателот на комисијата за ММО и меѓународни натпревари за средно образование, на следната адреса: mirko.petrushevski@gmail.com .

Ви пренесуваме дел од амбиентот на XXX Македонска математичка олимпијада: