Конечни резултати од регионалниот натпревар за средно

Почитувани ученици, колеги ментори и родители,

во прилог се конечните резултати од XLVI Регионален натпревар по математика за учениците од средните училишта. На сите ученици им честитаме за постигнатиот успех и им посакуваме уште поуспешни настапи на следните натпревари.

Право на учество на Државниот натпревар, кој ќе се одржи на 1.04.2023 година, остварија учениците со најмалку 55 поени, односно со најмалку освоена трета награда. 

Од Комисијата за општински, регионални и државни натпревари за средните училишта

Ваш СММ!