Конечни резултати од четвртиот меморијален натпревар-АБЦ

Почитувани,

во прилог се конечните резултати постигнати на Четвртиот меморијален математички натпревар Александар Блажевски – Цане, одржан на 17-18.12.2022 година на ПМФ-Скопје:

Согласно резултатите, македонската екипа за следната Европска Женска Математичка Олимпијада е следната:

  • МКД 1 Емилија Николовска (III година)
  • МКД 2  Ивона Зикова (III година)
  • МКД 3 Миша Веселински(II година)
  • МКД 4  Сара Тошевска (II година)

Водач и заменик-водач на екипата се: Анета Гацовска-Барандовска и Ерблина Зеќири. 

Ваш СММ!