Огромен успех на нашиот тим на ЈБМО2022

Почитувани,

нашиот тим постигна огромен успех на ЈБМО 2022, освојувајќи 4 медали.

  • Дамјан Давков – златен медал
  • Леонид Тодороски – сребрен медал
  • Димитар Фидановски – бронзен медал
  • Марко Митевски – бронзен медал

На ЈБМО 2022 успешно учествуваа и Марко Серафимовски и Нина Ламева.

Да забележиме дека, Дамјан Давков го освои златниот медал со максимален број бодови.

На натпреварувачите им честитаме за постигнатиот успех на овој меѓународен натпревар.

Во прилог се задачите и решенијата од ЈБМО 2022

Ваш СММ!