Започна ЈБМО 2022!

Почитувани,

екипата што ќе ја претставува нашата земја на 26. Јуниорска Балканска Математичка Олимпијада:

  • Дамјан Давков, ученик во IX одделение при ООУ „Ванчо Прке“-Штип
  • Димитар Фидановски, ученик во I година при ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје
  • Марко Митевски, ученик во IX одделение при ООУ „Кирил Пејчиновиќ“, Кисела Вода, Скопје   
  • Марко Серафимовски, ученик во IX одделение при ООУ „Владо Тасевски“, Карпош, Скопје
  • Нина Ламева, ученичка во IX одделение при ООУ „Браќа Миладиновци“, Аеродром, Скопје
  • Леонид Тодороски, ученик во IX одделение при ООУ „Григор Прличев“-Охрид

заедно со Делчо Лешковски, како водач и Анастасија Трајанова, како заменик водач, го започна патувањето до Сараево, Босна и Херцеговина.

Да им посакаме среќен пат и успешен натпревар!

Дел од атмосферата низ фотографиите од галеријата:

Ваш СММ!