ЈММО2022

Почитувани,

Денес, 07.06.2022, во просториите на ПМФ со почеток во 10 часот се одржа дваесет и шестата Јуниорската Македонска Математичка Олимпијада (ЈММО 2022).

Во прилог се задачите и решенијата на задачите од овој натпревар.

Прелминарните резултати очекувајте ги на интернет страницата на СММ smm.org.mk во текот на денешниот ден најрано во 18 часот.

Ваш СММ!