Резултати од државниот натпревар за основно образование

Почитувани,

заврши 46. Државен натпревар по математика за учениците од основното образование!

Конечните резултати по одделенија се следните:

Државните прваци по одделенија се: 

  • Јаков Геговски од ООУ Јохан Хајнрих Песталоци, Скопје за шесто одделение
  • Петар Антиќ од ООУ Љубен Лапе, Скопје за седмо одделение
  • Леонид Тодороски од ООУ Григор Прличев, Охрид за осмо одделение
  • Алексиј Тасиќ од ООУ Ѓорѓија Пулевски, Скопје за деветто одделение

Од комисијата за општински, регионални и државни натпревари за учениците од основното образование

Ваш СММ!