ПИ-ДЕН 2021

Почитувани натпреварувачи,

Математичкиот државен електронски натпревар ПИ-ДЕН се реализира во чест на Меѓународниот ден на математиката, 14 март.

Задачите кои ги подготвивме се поставени на следната веб страна

smm_pi_den_2021

Натпреварот, ќе се реализира со помош на компјутер, мобилен телефон, таблет или кој било друг уред со чија помош може да пристапите до електронската локација која ќе биде отворена два часа за секоја од категориите:

  • 1 одделение
  • 2 одделение
  • 3 одделение
  • 4 и 5 одделение
  • 6 и 7 одделение
  • 8 и 9 одделение
  • I и II година
  • III и IV година
  • 18+

Ваш СММ!