Информација за државни прваци од средно образование

Почитувани,

Државните прваци за средно образование се:

Прва година – Ивано Божиновски, Математичко – информатичка гимназија, Скопје

Втора година – Марко Серафимовски, ПСУ Јахја Кемал – Карпош, Скопје

Трета година – Алексиј Тасиќ, ПСУ Јахја Кемал – Карпош, Скопје

Четврта година – Емилија Николовска, Математичко – информатичка гимназија, Скопје

Првакот во втора година е одреден согласно подобрите резултати на ММО 2024.

Ваш СММ!