Информации за ММО 2024

Почитувани,

во прилог е списокот на ученици кои се поканети на 31. Македонска Математичка Олимпијада, согласно следниот  критериум:

 „Сите учесници на последниот државен натпревар по математика за средно образование кои освоиле награда на тој натпревар или освоиле медал на минатогодишната БМО или ИМО“.

Ве потсетуваме дека ММО ќе се одржи на Природно-математичкиот факултет во Скопје, оваа недела 7. април. Учесниците е потребно да бидат пред факултетската зграда најдоцна во 9 часот и 30 минути. Натпреварот ќе започне во 10 часот.

Ваш СММ!