Трето соопштение за Седмиот македонски математички конгрес

Почитувани колеги,

Ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме на VII Македонски математички конгрес, во организација на Сојузот на математичарите на Македонија. 

Конгресот ќе се одржи во Хотел Дрим, Струга, во периодот 27 –30 јуни, 2023 година.

Ова е одлична можност за истражувачи од различни области на математиката да дискутираат за напредокот во науката, да споделуваат идеи и да ја промовираат меѓународната соработка.…

Прочитај повеќе

Информација за државниот натпревар за основно образование

Почитувани,

Ве известуваме дека заради зафатеност на просториите на ПМФ, натпреварот ќе се одржи во недела, 14.05.2023 година, со почеток во 10 часот.

Учениците треба да бидат пред горната зграда на ПМФ, најдоцна во 9 часот.

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе