Задачи и решенија од Државниот натпревар за основно образование

Почитувани,

денес со почеток од 10 часот, се одржа XLVIII Државен натпревар по математика за учениците од основното образование.

Во прилог се задачите и решенијата од натпреварот.

Прелиминарните резултати ќе бидат објавени во текот на денот на smm.org.mk.

Приговорите може да се испратат дополнително по објавување на резултатите.

Ваш СММ!