Конечни резултати од Регионалниот натпревар за основно

Почитувани,

конечните резултати од 41 Регионален натпревар по математика за учениците од основното образование, одржан на 4 март 2023 година, по одделенија се:

Право на учество на Државниот натпревревар имаат учениците од 6,7,8 и 9 одделение кои освоиле најмалку 3 награда на Регионалниот натпревар. 

Дополнително, на Државниот натпревар учествуваат и учениците кои се првопласирани во својот регион (а кои немаат освоено награда).

Ваш СММ!