Излезе првиот број на списанијата НУМЕРУС и СИГМА

Почитувани,

Ве известуваме дека излегоа од печат првите броеви на списанијата НУМEРУС и СИГМА, за оваа учебна година. Во најскоро време ќе бидат испатени по пошта.

Од библиотеката на математика на ПМФ може де се подигнат во понеделник и вторник (13-15 часот), четврток (9-11 часот) и петок (9-14 часот).

Ваш СММ!