ММО 2021

Почитувани,
денес, 19.05.2021, во просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје се одржа 28. Македонска математичка олимпијада.

Низ следните фотографии ви ја доловуваме атмосферата која владееше за време на  натпреварот.

Во прилог се задачите на кои учениците се натпреваруваа,  официјалните решенија и распределбата на поени. Вечерва ќе бидат објавени прелиминарните резултати.

Ваш СММ!