Екипа за ИМО

Почитувани,

пријавена е екипата која ќе ја претставува нашата земја на 61 Интернационална математичка олимпијада.

  • Лука Грашкоски ученик од III година при Меѓународни Училишта „НОВА“-Скопје,
  • Алек Јармов ученик од IV година при СУГС „Раде Јовчевски Корчагин“-Скопје,
  • Дамјан Давков ученик од VII одделение при ООУ „Ванчо Прке“-Штип,
  • Благоја Младенов ученик од IV година при ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје,
  • Кристина Тасева ученичка од II година при ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје и
  • Бојан Димовски ученик од II година при ССОУ „Коле Неделковски”-Велес.

Водач на екипата е Д-р Ристо Атанасов, редовен професор на Western Carolina University, USA, а заменик водач е Илија Јовчески од Природно-математичкиот факултет во Скопје.

IMO logo

Со оглед на околностите заради COVID -19 пандемијата , организаторите направија целосна промена на начинот на кој ќе се одржи оваа олимпијада. Со цел настанот да биде реализиран од далечина, осмислен е цел сет од мерки кои го поддржуваат новиот изглед на виртуелната олимпијада.

Деталите околу организацијата може да ги најдете на https://imo2020.ru/.

СММ им посакува успех на натпреварувачите,а на сите инволвирани во виртуелната олимпијада им посакува беспрекорна реализација.

„In these uncertain times, IMO must be flexible. Like everyone else, we wonder about the `new normal’, but whatever it is, IMO will flourish. Stay safe everyone!“ , Geoff Smith,President of the IMO Board.

Ваш СММ!