Подетално за ПИ ДЕН 2024

Почитувани натпреварувачи,

денес, сабота 16.03.2024 година, ќе се одржи ПИ ДЕН 2024 година.

Системот за прифаќање одговори ќе биде отворен во времетраење од 2 часа за секоја категорија:

  • 1,2,3,4 и 5 одделение, има пристап до системот во 10 часот 
  • 6,7,8 и 9 одделение, има пристап до системот во 12 часот
  • I, II, III и IV година, има пристап до системот во 14 часот 
  • 18+ , има пристап до системот во 16 часот 

Како потсетување, сите задачи имаат решение природен број или нула.…

Прочитај повеќе

Прелиминарни резултати од Регионалниот натпревар за основно

Почитувани

во прилог се првичните резултати од Регионалниот натпревар по математика за учениците од основните училишта, одржан на 2 март 2024 година. 

Приговор може да се поднесе до сабота, 16 март 2024 година до 12 часот во следнава форма

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Конечни резултати од регионалниот натпревар за средно образование

Почитувани ученици, наставници ментори и родители,

во прилог се конечните резултати од одржаниот 47ми регионален натпревар по математика за учениците од средните училишта.

На Државниот натпревар пласман остварија сите наградени ученици од прва година (со освоени најмалку 55 поени) и сите наградени и пофалени ученици од втора, трета и четврта година (со освоени најмалку 40 поени).…

Прочитај повеќе

Решенија на задачите од регионалниот натпревар за основно образование

Почитувани,

решенијата на задачите и распределбата на бодови според комисиите за задачи за одделенска и предметна настава се овде.

Централната комисија при СММ, ја започна својата работа.

Во наредните десетина дена ќе бидат објавени прелиминарните листи.

Ваш СММ!…

Прочитај повеќе

Конечна листа со домаќини за регионалниот натпревар за основно образование

Почитувани,

заврши изборот на домаќините за регионалниот натпревар за основно образование.

Натпреварот ќе се одржи на  2.3.2024 година, сабота, со почеток од 10 часот. Сите ученици треба да бидат во соодветните училишта меѓу 9.00 – 9.30 часот.

Упатствата се веќе дистрибуирани до сите регионални координатори и се е подготвено за реализирање на натпреварот.…

Прочитај повеќе

Завршија подготовките за регионалниот натпревар за средно образование

Почитувани,

конечно се познати сите училишта кои се домаќини на регионалниот натпревар по математика за учениците од средното образование.

училишта домаќини 2024

Натпреварот ќе се одржи на  2.3.2024 година, сабота, со почеток од 10 часот. Сите ученици треба да бидат во соодветните училишта меѓу 9.00 – 9.30 часот.

Упатствата се веќе дистрибуирани до сите регионални координатори и се е подготвено за реализирање на натпреварот.…

Прочитај повеќе