Екипа за ИМО 2024

Почитувани,

Во прилог се збирно конечните резултати од ММО 2024, изборните тестови за БМО 2024 и ИМО 2024, и бонус поените од БМО. Со оглед дека третопласираниот ученик, Јан Стојановски, реши да се откаже од учество на ИМО со цел да се фокусира на претстоечките меѓународни натпревари по физика, македонската екипа за овогодинешната меѓународна математичка олимпијада е:

МКД 1 Дамјан Давков
МКД 2 Алексиј Тасиќ
МКД 3 Никола Цветаноски
МКД 4 Леонид Тодороски
МКД 5 Бранко Јангеловски
МКД 6 Ивано Божиновски

Им посакуваме успех!
Ваш СММ!