Изборен тест за ИМО

Почитувани,

викендов (11-12.5) се одржа изборниот тест за формирање екипа која ќе нé претставува на ИМО 2024 (https://www.imo2024.uk/).

Во прилог се задачите кои натпреварувачите ги решаваa вчера и денес во период од по 4.5 саати на Природно-математичкиот факултет во Скопје:

Ваш СММ!