Второ соопштение за Седмиот македонски математички конгрес

Почитувани колеги,

Ни претставува посебно задоволство да Ве поканиме на VII Македонски математички конгрес, во организација на Сојузот на математичарите на Македонија. 

Конгресот ќе се одржи во Хотел Дрим, Струга, во периодот 27 –30 јуни, 2023 година.

Ова е одлична можност за истражувачи од различни области на математиката да дискутираат за напредокот во науката, да споделуваат идеи и да ја промовираат меѓународната соработка.

Повеќе информации за VII Конгрес може да најдете на официјалната интернет страна на конгресот:  https://congress.smm.org.mk и во второто соопштение.

Ве очекуваме!

Со најубави желби,
Организациониот одбор на VII Македонски математички конгрес

Dear colleagues,

It is our pleasure to invite you to the VII Macedonian Mathematical Congress, organized by the Union of Mathematicians of Macedonia. 

The Congress will take place in Hotel Drim, Struga, North Macedoniafrom June 27 to June 30, 2023

It is an excellent opportunity for researchers from different fields of mathematics to discuss recent advances, share ideas and promote international collaboration.

More information about the VII Congress can be found on the official Congress website:  https://congress.smm.org.mk and in the second announcement   

We are looking forward to having you there!

Best regards,
The Organizing Committee of the VII Macedonian Mathematical Congress