Започна BMO 2022

Почитувани,

Екипата на BMO го започна патувањето од просториите на Природно-математичкиот факултет во Скопје до Агрос, Кипар, каде ќе се одржи 39. Балканска математичка олимпијада.

Лидер на тимот е Никола Велов, а заменик лидер Петар Филиповски.

Да им посакаме среќен пат и успешен натпревар!

Дел од атмосферата на тргнувањето низ фотографии:

Ваш СММ!