Информации за државниот натпревар и ММО за средно образование

Почитувани,

Државниот натпревар по математика за учениците од средното образование ќе се одржи на 14.03.2020, со почеток во 10.00 часот на Природно-математичкиот факултет во Скопје. Се молат учениците да бидат во просториите на факултетот во 9:30 часот. 

Македонската математичка олимпијада (ММО), за учениците од средно образование, ќе се одржи на 4.04.2020, со почеток во 10:00 часот, во просториите на Природно-математичкиот факултет. 

Ваш СММ!