Конечни резултати од ЈММО 2021

Почитувани

Во прилог се  конечните резултати и распределбата на медали од ЈММО 2021.

Избрана e екипата која ќе ја претставува нашата земја на 25. Јуниорска Балканска Математичка Олимпијада:

  • Алексиј Тасиќ, ученик од IX одделение при ООУ ,,Ѓорѓија Пулевски”-Скопје, 
  • Дамјан Давков, ученик од VIII одделение при ООУ „Ванчо Прке“-Штип,
  • Бранко Јангеловски, ученик од IX одделение при ООУ „Блаже Конески“-Скопје,
  • Леонид Тодороски, ученик од VIII одделение при ООУ „Григор Прличев“-Охрид,
  • Миша Веселински, ученичка од IX одделение при ПОУ „Јахја Кемал“-Скопје,
  • Михаела Смилевска, ученичка од IX одделение при ООУ „Кирил Пејчиновиќ“-Скопје,

Со нашите олимпијци ќе бидат:

  • Делчо Лешковски, како водач,
  • Борче Јошевски, како заменик водач.

Од Комисијата за Македонска математичка олимпијада за учениците до 15,5 години 

и меѓународни натпревари за учениците до 15,5 години

Ваш СММ!