Задачи и резултати од општинскиот натпревар за учениците од основното образование

Почитувани, на 29.02.2020 година се одржа општинскиот натпревар по математика за учениците од основното образование. Во прилог се задачите од натпреварот.

Резултатите по региони се следниве:

Берово, Делчево Битола, Ресен Гостивар
Гевгелија, Дојран, Богданци Дебар, Маврово-Ростуше и Центар ЖупаКавадарци, Неготино
Кичево Кочани, Виница Крива Паланка, Кратово
Куманово Прилеп, Крушево Охрид
Струга Струмица, Радовиш, Валандово Карпош, Ѓорче Петров, Сарај
Гази Баба Чаир, Шуто Оризари, БутелКисела Вода
Центар Тетово Велес, Свети Николе
Штип, Пробиштип Аеродром

Ги замолуваме училиштата да се пријават за домаќини на регионалниот натпревар за учениците од основното образование на smm.osnovno@gmail.com.

Учесници на регионалниот натпревар кој ќе се одржи на 11.04.2020 година, се сите ученици од четврто одделение кои имаат освоено најмалку 30 бодови на општинскиот натпревар, а за другите одделенија, се сите оние ученици кои на општинскиот натпревар освоиле најмалку 40 поени односно пофалница.

Од комисијата за задачи за општински, регионални и републички натпревари за
учениците од основните училишта

Претседател, Трајче Ѓорѓијевски